domingo, 9 de enero de 2011

Crema de Carbassa de l'Hort




Van anar a la Mota de Sant Martí a Girona, a veure la família, i mira que ens van regalar... una carbassa gegant. M'agrada molt la carbassa però ara amb una de tan gran vaig mirar a internet qual recepte podia fer per aprofitar-ne un quilo o més, i he barrejat les receptes vistes per fer una crema de carbassa.

Ens quedo boníssima i has de preparar-la amb:

1 quilo de carbassa tallada en 5 trossos (grans)
0,5l d'aigua
0,5l de caldo de pollastre
1 ceba
nou moscada
pebre negre
3 culleres de mantega
oli d'oliva


Has de posar l'aigua i el caldo a la olla de pressió oberta i al foc, i mentre l'aigua s'escalfa i arrenca a bullir, talla la carbassa (no cal pelar-la), posa 4 dels trossos a la olla i tanca-la. Una vegada hi hagi pressió, posa-la a foc lent per 4 minuts més.

Per una altre banda, talla el cinquè trosso de carbassa en daus de 1 cm i fregeix-los amb l'oli de oliva, sal, pebre i nou moscada fins que es quedin daurats. Reserva'ls. Desprès, talla la ceba molt petita i fregeix-la amb la mantega.

Obre la olla, col·la els trossos de la carbassa (no t'oblidis de reservar el caldo) i pela'ls.

Tritura, amb la batedora elèctrica, la carbassa amb la ceba i una mica de caldo, fins que no quedi cap tros ni cap grumoll. La crema ha de tenir una textura cremosa, d'aquí el nom de la recepta. Has de afegir caldo i sal fins que es quedi al teu gust.

Per fer acompanyar la crema de carbassa, posa els daus de carbassa a dins.